Cafe Joop

De lekkerste koffie

Tips voor de meest gezonde avond snacks

Gezond ontbijten, lunchen en avondeten is voor jou een eitje, maar je hebt moeite met de periodes tussen deze maaltijden. Je bent zeker niet de enige, gezond snacken is voor veel mensen lastig. En dat geldt helemaal wanneer je op de bank een filmpje ligt te kijken. Wat zijn nu de perfecte vervangers voor die reep chocolade of zak chips? Wij vertellen het je graag.

Ongezouten noten en pinda’s

Veel noten staan bekend als dikmakers die veel vetten bevatten. Dat klopt, maar dit zijn wel de goede vetten. Wel verschilt dit per soort, zo bevatten walnoten of hazelnoten meer onverzadigde vetten dan pinda’s of cashewnoten. Ongezouten noten bevatten veel belangrijke B-vitamines en mineralen. Eet niet meteen een hele zak leeg, maar neem een handjevol als snack. Bij voorkeur kies je hierbij voor bio noten en zaden, welke 100% vrij zijn van toevoegingen en bewerking. 

Popcorn

De beste snack voor tijdens een goede film is natuurlijk popcorn, en dat kan zelfs best gezond zijn. Natuurlijk hebben we het dan niet over de gesuikerde popcorn uit de winkel of zoute versie van de bioscoop, maar de variant die je zelf moet poffen. De droge korrels om popcorn te maken zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Wil je de popcorn zonder olie maken? Dat is iets minder goed voor de pan, maar wel beter voor de lijn. Laat de pan goed heet worden, doe de maïskorrels in de pan met de deksel erop en het poffen kan beginnen!

Fruit

Een andere gezonde, zoete snack is natuurlijk fruit. Er zijn veel mensen die niet aan twee stukken fruit per dag komen, terwijl het juist super lekker is. Je hebt daarna ook ruime keuze tussen verschillende soorten. Fruit bevat weinig calorieën, en wel veel vezels, vitamines en mineralen. Wat ook lekker is, is bevroren of gedroogd fruit. Zo kun je net iets meer variëren! 

Groenten

Er zijn veel soorten groente die je verantwoord kunt snacken. Cherrytomaten bijvoorbeeld, bevatten slechts 3 calorieën per stuk en zijn een bron van kalium, magnesium en vitamine A en B. Ook wortelen zijn rijk aan vitamines en mineralen, en je krijgt slechts 7 calorieën binnen. Maar je hebt natuurlijk veel meer keuze, zo zijn paprika, komkommer en bleekselderij ook lekker om tussendoor te snacken. Nóg lekkerder kun je het maken met een gezonde hummus dip. Hummus bevat per 100 gram 15 gram eiwit en ongeveer 30 calorieën, al met al een gezonde keuze! 

Tips voor de meest gezonde avond snacks
Schuiven naar boven