Cafe Joop

De lekkerste koffie

Sous vide koken, hoe werkt dat?

Sous vide koken, dat is waar we je in dit artikel meer over gaan vertellen. Voor veel mensen is koken hun hobby of zelfs hun werk en wij begrijpen dit wel. Eten is natuurlijk heerlijk en wanneer je een goed gerecht op tafel zet, dan kan je hier natuurlijk flink van genieten. Mocht je mensen uitnodigen en zet je een heerlijk gerecht op tafel, dan zorgt dit voor een gevoel van voldoening en dat is natuurlijk super. Vind jij het zelf ook erg leuk om te koken en ben je op zoek naar speciale technieken om de lekkerste gerechten op tafel te zetten? Dan raden we het je aan om verder te lezen. Onderstaand gaan we het namelijk hebben over sous vide koken. Wil jij weten wat deze manier van koken inhoudt en waarom dit een bijzondere techniek is? Lees dan verder!

Sous vide koken, een speciale techniek

Sous vide koken is een techniek die wordt toegepast op het moment dat er met vacuüm verpakt voedsel gewerkt wordt. Hierbij kookt men eten dat vacuüm verpakt is op een constante, maar ook op relatief lage temperatuur. Dit gebeurt in een waterbad en het eten wordt als het ware voor een langere periode gegaard. Sous vide is een Franstalig begrip en betekent onder vacuüm. Wil jij op deze manier gaan koken? Dan zal je hier bepaalde apparatuur voor nodig hebben. Ben jij van plan om deze apparatuur aan te schaffen, dan kan je verschillende gerechten sous vide koken. Denk hierbij aan vlees, vis, gevogelte, fruit, groente en oliën.

Een mooie geschiedenis

Sous vide koken heeft een mooie geschiedenis. Deze techniek bestaat namelijk al sinds 1970 en is afkomstig uit Frankrijk. In het verleden koos men ervoor om deze techniek te gebruiken om ervoor te zorgen dat eten langer houdbaar zou worden. In 1974 kwam hier echter verandering in. Twee koks kozen er toen voor om ganzenlever op deze manier te bereiden. Dit met als doel om een minder groot deel van het gewicht te verliezen. Voordat deze techniek werd toegepast ging maar liefst 50% van de ganzenlever verloren. Met behulp van deze techniek verandert dit en dat was een prachtige uitvinding.

Zelf de lekkerste gerechten op tafel neerzetten

Sous vide koken kan er dus voor zorgen dat jij de lekkerste gerechten op tafel zet. Echter zijn er nog veel meer manieren van koken waar je voor zou kunnen kiezen. Vind jij het zelf lastig om te koken en ben je op zoek naar inspiratie? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een kookprogramma te kijken. Dit is iets dat je zowel op tv als op YouTube kunt doen. Hier zijn namelijk ontzettend veel leuke kanalen waar je voor zou kunnen kiezen. Vaak geeft de kok dan precies aan welke ingrediënten je aan moet schaffen en laat hij zien hoe je een bepaald gerecht bereidt en dat is natuurlijk top. De kans dat jij dan een goed gerecht op de tafel kunt zetten wordt op deze manier al een stuk groter. Neem ter inspiratie eens een kijkje bij Souvy.

Sous vide koken, hoe werkt dat?
Schuiven naar boven