Cafe Joop

De lekkerste koffie

Dit zijn de populairste smaken bonbons

Een bonbon is een klein chocolade snoepje met een vulling, verkrijgbaar in vele verschillende smaken. Zo kan het heerlijke omhulsel bestaan uit pure, witte of melkchocolade. Er is een groot assortiment aan verschillende vullingen voor de bonbon. Wat is jouw favoriet? Welke neem jij de volgende keer zeker mee van de chocolatier? In dit artikel bespreken we de meest populaire smaken bonbons, zodat het maken van een keuze voor jou straks een stuk gemakkelijker wordt. 

Puur met ganache 

Laten we beginnen met een tijdloze klassieker. Pure bonbons met ganache vallen bij iedereen in de smaak en dat vinden we niet raar. De diepe, intense smaak van pure chocolade in combinatie met de romige ganache biedt namelijk echt een bijzondere smaakervaring. Ben je een liefhebber van pure chocolade? Dan zijn de puur met ganache bonbons een veilige keuze. 

Melk karamel zeezout 

Een all-time favorite van dit moment. We hebben het natuurlijk over karamel zeezout bonbons! Deze bonbons combineren de zoetheid van melkchocolade met een vulling van rijke karamel. Het toegevoegde zeezout accentueert de zoetheid en voegt een verrassend element toe dat zorgt voor een perfecte balans. Dus als je een liefhebber bent van zowel zoet als zout, kies dan zeker voor de karamel zeezout bonbons. 

Hazelnoot praline 

In België worden bonbons vaak pralines genoemd. Soms wordt praline verward met praliné, maar ondanks dat de woorden op elkaar lijken zijn het twee verschillende dingen. Praline is namelijk een zoete vulling voor in een bonbon en bestaat uit noten, gekookte, suiker, vanille en cacao en/of cacaoboter. Dit is al jaren een klassieke smaak combinatie die zowel geliefd is bij de jongere als oudere generatie. 

Koffie of mokka smaak 

Ben jij een echte koffieliefhebber? Deze koffie of mokka-bonbons hebben een uitgesproken koffiesmaak, vaak gecombineerd met chocolade om een rijke mokka-ervaring te creëren. Ze zijn perfect voor bij de koffie of als een oppeppend tussendoortje. Een fijne combinatie van bitter en zoet, dat is hoe wij de koffie of mokka-bonbons zouden omschrijven. 

After eight 

After Eight mint bonbons zijn echt een verfrissende keuze. Ze combineren de rijkdom van chocolade met een frisse, scherpe mintsmaak, wat zorgt voor een opwekkende en verfrissende ervaring. Je moet wel van deze bonbon smaak houden, maar dat betekent dat er alleen maar meer overblijft als je er wel van houdt! 

Alcoholische vulling 

18+? De bonbons met alcoholische vulling bevatten vaak een kern van likeur, zoals cognac, whisky of rum. Populaire voorbeelden zijn ook Baileys en Licor 43. De combinatie van de rijke chocolade met de diepte van de alcohol zorgt voor een complexe en verfijnde smaak. Op zoek naar een origineel kado voor bijvoorbeeld kerst of een verjaardag? Met bonbons met alcoholische vulling zit je altijd goed. 

Exotische smaken 

We sluiten af met de exotische bonbons. Deze bonbons bevatten vaak unieke en ongewone smaken zoals passievrucht, chili, kokos of zelfs specerijen. Ze bieden een onverwachte smaakbeleving en zijn perfect voor degenen die graag nieuwe smaken ontdekken. Ideaal voor fijnproevers en avontuurlijke eters die graag nieuwe en unieke smaken verkennen.

 

Dit zijn de populairste smaken bonbons
Schuiven naar boven