Cafe Joop

De lekkerste koffie

5 dingen om op te letten met bierpakketten kopen

Is bierpakketten kopen iets dat jij overweegt om te doen? Dit is zeker geen slecht idee, want een pakket geeft veel plezier aan degene die hem ontvangt. Wil jij echter maximaal van je pakket kunnen genieten? Dan is het zaak om op enkele dingen te letten zodat je dit goed voor elkaar krijgt. Ben jij benieuwd welke dingen dit zijn? Dan ben je op het juiste adres beland in de vorm van deze blog. Je krijgt hier namelijk alle informatie uitgereikt over waar je op moet letten tijdens het kopen van een bierpakket.

Let op de herkomst van de bierpakketten

In de eerste plaats is het zaak om op de herkomst van een pakket met bier te letten. Sommige biertjes komen uit andere plaatsen dan je zou denken. Zo is het niet ongehoord wanneer je een Aziatisch biertje wil proberen zoals Asahi, maar dat deze is geproduceerd in een fabriek in Europa. Dit gaat ten koste van de authenticiteit van het bierpakket. Let dus goed op de herkomst van het bier tijdens bierpakketten kopen. Zo weet je zeker dat je straks de echte smaak proeft.

Bierpakketten met speciaal bier of lager?

Een ander iets om op te letten met bierpakketten kopen is welke soort bier je wilt proberen. Er zijn namelijk haast eindeloos veel soorten biertjes. Denk dan bijvoorbeeld niet alleen aan een standaard lager bier, maar ook Belgisch speciaalbier of een IPA. De keuze is reuze, waardoor dit een lastig dilemma kan zijn. Schrijf daarom op welke soort biertjes je lekker vindt of meer van zou willen proeven. Vind een pakket dat hier goed bij past zodat je zeker weet dat je een pakket hebt gevonden die jouw nieuwsgierigheid tevreden stelt.

Het alcoholpercentage

Ook het alcoholpercentage is belangrijk om op te letten met bierpakketten kopen. Het alcoholpercentage in bier kan namelijk aardig veel verschillen. Er zijn biertjes die bijvoorbeeld maar 0,2% alcohol of minder bevatten en daardoor als alcoholvrij worden beschouwd. Echter heb je ook speciaal biertjes met een hoog percentage aan alcohol, tot wel 11%. Het zwaarste biertje ter wereld bevat zelfs 67,5% alcohol. Besef je dus goed hoe licht of zwaar de biertjes zijn in het pakket zodat jij jezelf hier niet op verkijkt.

De houdbaarheidsdatum

Tevens is de houdbaarheidsdatum van bier goed om op te letten tijdens bierpakketten kopen. Je wilt namelijk zeker geen bier drinken dat over de houdbaarheidsdatum is geweest. Dit kan je lichaam namelijk ziek maken, maar wellicht nog erger; de smaak is niet lekker. Gelukkig blijft bier lang houdbaar. Daardoor is de kans klein dat je tijdens het kopen van een pakket een biertje tegenkomt dat dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan zit. 

Bierpakketten verzenden 

Tot slot is het ook van belang om met bierpakketten kopen te letten op de verzendmogelijkheden. Op veel websites zoals die van Biervaneigenbodem kun je een pakket laten verzenden naar je huis. Zo hoef je niet eens het huis uit. Tevens heb je online vaak meer keuze. Verzenden is dus zeker een slim idee.

5 dingen om op te letten met bierpakketten kopen
Schuiven naar boven